Spring naar inhoud

Persbericht ROOD! Gent 11 oktober 2012: ROOD! Gent lanceert campagnefilmpje

12 oktober 2012

Een verkiezingsprogramma in een notendop. Dit was de uitdaging voor de makers van het ROOD! Gent campagnefilmpje.

ROOD! Gent is geen partij als een ander en dat wordt opgemerkt in onze campagne. ROOD! Gent heeft, in tegenstelling tot de andere partijen, affiches met echte slogans en programmapunten. We spreken niet in holle slogans maar durven de vinger op de wonde leggen, de oorzaken van problemen benoemen en reiken ook oplossingen aan.

ROOD! Gent lanceerde enkele weken geleden Rudy de Duif om aandacht te vestigen op de problematiek van de leegstand en de nood aan betaalbaar wonen.

Vandaag lanceert ROOD! Gent via dit filmpje haar laatste campagne-instrument om zondag de nodige 5.000 stemmen te halen voor een eerste gemeenteraadszetel.

Volgens ROOD! woordvoerder Bart Vandersteene is de campagne de laatste dagen nog enkele versnellingen hoger gegaan. ?De ROOD! Gent militanten hebben op 10 dagen tijd 100.000 exemplaren van onze tweede folder gebust. Elke dag hangt in een andere wijk onze opvallende spandoek tegen leegstand. Sinds deze middag rijdt een ROOD! geluidswagen door de stad. Elke avond worden huisbezoeken afgelegd in één van de Gentse wijken. En deze avond lanceren we het laatste campagnefilmpje.
Ook de komende dagen zullen we al deze activiteiten verder zetten met één duidelijk doel voor ogen, zoveel mogelijk Gentenaars overtuigen dat er een alternatief bestaat op de klassieke partijen, dat de tijd nog nooit zo rijp is geweest om een linkse oppositie op te bouwen. Dit project zou een fantastische boost krijgen wanneer we zondag een zetel in de wacht slepen.

Een linkse oppositie opbouwen is veel meer dan het partijproject van PVDA of ROOD! Het bestaat uit de creatie van een vertrouwen in de stad om op te komen tegen onrecht, plannen te contesteren, verzet op te bouwen waar nodig.

“Als ROOD! een zetel in de wacht sleept dan zullen we deze ter beschikking stellen van iedereen die mee wil bouwen aan een brede, diverse linkse oppositie. We zullen de Gentenaars informeren en mobiliseren. We zullen werk maken van een echt links front waar samenwerken om sterker te staan centraal staat.” Hiermee antwoordt ROOD! op de vele vragen die we ontvingen naar de nood aan een verenigde linkse oppositie. Bovenstaand engagement gaan wij aan. We hopen de anderen ook.

ROOD! Gent

contact: Bart Vandersteene, 0485/937681

No comments yet

Plaats een reactie